Succes gegarandeerd met Jerkbaits 

De laatste tijd ben ik veel bezig geweest met jerkbaits. Met zacht kunstaas kun je ook uitstekend jerken. Grote shads van Fox of Salty Shakers gaan prima door het water wanneer je kleine korte tikken geeft met je jerkbait hengel. De laatste tijd ook goed gevangen aan de ITT Beavertail. Een rare softbait met platte staart met een beetje glijdende actie. Het is meer een pullbait dan een glider.

De hengels die ik gebruik zijn er een van Dragon tot 100 gram en een van St Croix tot een grammetje of 80. Mooie combi’s. Prima stokken, voor mooie snoeken. Beide hengels leg ik klaar. Eén met een soft bait en één met een jerkbait. Ik heb een bepaald ritme van binnentikken. Tik Tik Tik stil Tik Tik. Dit speel ik af in mijn hoofd.

snoek vissen met wim

De beten komen wanneer je de softbait of jerkbait stil laat hangen. De jerkbaits waar ik de laatste tijd goed op heb gevangen zijn de Strike Pro Buster jerk, de Strike Pro X Buster en de Herky Jerky van Bomber. Prachtige gliders die mooi van links naar rechts lopen en die ook nog een keiharde ratel hebben. In helder water gebruik ik natuurlijke kleuren. In troebel water de felle kleuren. Geel en oranje doen het dan goed. De aanbeten zijn over het algemeen hard en meedogenloos. Erop en erover zoals Jos en ik altijd zeggen. Steenhard.

snoek vissen met wim

snoek vissen met wim

Het werpen heeft daarom ook mijn voorkeur. De aanbeten kun je voelen en je ziet wat er gebeurt. Jos en ik vissen vaak op zondagmorgen. Even na de middag zijn we dan weer thuis. We nemen koffie mee in de Stanley thermoskan. Een kan waar je van op aan kan. Altijd lekkere warme koffie. Het drinken gaat in een Stanley veldfles. Goede spullen die tegen een stootje kunnen. Een voordeel van deze spullen is dat ze levenslange garantie hebben. Het snoeken op deze zondagmorgen is even de kop leegmaken en je weer opladen voor de komende werkweek. Wanneer de snoeken dan ook nog een beetje mee willen werken heb je helemaal een top morgen. Genieten met een hoofdletter G. Hier is het vissen om begonnen.

snoek

snoek

Vriendelijke groet, Wim Russchen